Berniat Untuk Mulakan Perniagaan Dodol Secara Kecil-kecilan

1 Lot = RM 10.00
300 Lot Ditawarkan

Salam.
 

Saya nak minta bantuan ni sebab nak buat modal. Saya ada dua orang anak berusia 2 tahun dan sebulan. Rumah sewa sebulan RM350 dan dah tertunggak 3 bulan. Tuan rumah selalu datang rumah jumpa depan2 untuk mintak duit. Dulu saya niaga dodol tapi sekarang dah tak buat sebab tak ada modal nak buat.
 

Dah 3 tahun saya berniaga dodol cuma sejak PKP ni modal dah tak ada. Niaga dodol ni pendapatan saya dalam RM1000 dan suami pun tolong berniaga sekali. 1 tahun da saya tak berniaga dan memang punca pendapatan kami sekeluarga memang daripada niaga dodol ni.
 

Modal untuk dodol ni RM3000 sebab nak beli tepung dan barang2 dia. Saya nak beli susu anak, pampers anak pun tak cukup duit.
 

Sejak PKP suami kerja part time untuk beli barang dapur. Suami saya cuma kerja mesin rumput je dan kadang orang panggil baru pergi kalau tak ada orang panggil dia tak pergi kerja. Sehari RM50 orang upah. Saya nak kerja pun susah sebab kereta rosak dan memang pendapatan saya terjejas. Bantuan ni pun saya mintak sebab nak buat modal niaga. Benda lain tak boleh dah nak niaga dodol sebab kos banyak nak guna sebab nak bayar gaji orang lagi.
162
Baki Lot Diperlukan
138
Lot Telah Terbeli
38
Penderma
 
RM 1,380.00 46%

Organisasi:


MarhaenMY - NURUL AZLIN AFZAN BINTI MOHD SALLEH