BANTUAN BIASISWA PENDIDIKAN ISLAM FASA 1


BANTUAN BIASISWA PENDIDIKAN ISLAM FASA 1


Yayasan Al Huda Musi Rawas
Musi Rawas, Kuala Lumpur
Published: Sep 14, 2022
2.4%
RM 600.00 RM 25,000.00


488
Baki Lot Diperlukan
12
Lot Telah Terbeli
9
Penyumbang
397
Pengunjung

1 Lot = RM 50.00
500 Lot Ditawarkan

Bismillahirrohmanirrohim. Ayuh sampaikan #BiasiswaPendidikanIslam untuk pelajar hafaz Al-Quran, pelajar yang kurang bernasib baik dan berprestasi. Ayuh menyumbang!

 

Bismillahhirrohmanirrohim. Lebih 350 pelajar yang cintakan al-Quran sedang bertungkus-lumus melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi di STAI Bumi Silampari Lubuklinggau. Mereka belajar dengan yuran pengajian setiap semester bermula dari RM80.00 kepada RM 100.00 untuk pelajar biasa dan tidak termasuk kos sokongan lain. Semoga melalui program ini, pelajar khususnya yang menghafaz al-Quran akan mendapat lebih perhatian daripada kita semua, kerana mereka adalah aset yang sangat penting untuk kelestarian generasi akan datang dan dengan memuliakan penghafal al-Quran, ya Allah. sudi, akan membawa rahmat kepada kita semua. Amin!

Sehingga 8 Ogos 2022, terdapat 40 pemohon laluan biasiswa KIP di STAI Bumi Silampari bagi kumpulan pertama dan tidak termasuk pelajar kurang berkemampuan lain yang mendaftar tanpa KIP. Pada tahun 2021, kuota KIP yang disediakan kerajaan pusat berjumlah 12 orang, sudah tentu ada beberapa lagi bakal pendaftar KIP yang tidak dapat ditampung kuota ini. Beberapa pendaftar yang tidak dilindungi telah berhenti dan tidak melanjutkan pelajaran.

Selain itu, perhatian ini juga ditujukan kepada 118 pelajar berpencapaian akademik dan bukan akademik serta 194 pelajar kurang berkemampuan melalui bantuan pendidikan. Kami percaya bahawa pendidikan adalah jambatan untuk meningkatkan taraf hidup dan menjadi cahaya kepada setiap manusia.

Jom selamatkan generasi Islam akan datang dengan membantu mereka melalui #Biasiswa Pendidikan Islam untuk pelajar hafazan al-Quran, pelajar kurang berkemampuan dan pelajar cemerlang. Insya-Allah setiap ilmu yang diperolehi oleh pelajar-pelajar ini akan menjadi ladang amal untuk kita semua. Amin!

 

Ayuh sertai kami dengan menyisihkan sebahagian harta kita untuk pelajar hafazan Al-Quran, dan pelajar yang kurang berkemampuan serta penghargaan kita kepada pelajar cemerlang. Jazakumullahu Khairan Katsiran, semoga sumbangan terbaik yang kita berikan, menjadi rahmat dan wasilah bertemu keluarga Allah di syurgaNya. Amin Amin yaa rabbal 'Alaamiin.

Nabi bersabda:

لِلَّهِ لِينَ النَّاسِ الُوا : هُمْ ا لَ اللَّهِ؟ الَ : لُ الْقُرْآنِ لُ اللَّهِ اصَّتُهُ

"Sesungguhnya Allah mempunyai keluarga di antara manusia, para sahabat bertanya, "Siapakah mereka itu wahai Rasulullah?" Nabi menjawab, “Ahli al-Quran. Mereka adalah keluarga Allah dan hamba-hamba-Nya yang terpilih.” (HR. Ahmad)

Jom bantu kempen lain melalui pautan berikut, klik:

PEMBINAAN MADRASAH UNTUK PELAJAR HAFAZAN AL-QURAN

Read More


Recent Contribution
Asnina  RM50.00
Top Contribution
RM100.00
First Contribution
Maz  RM50.00

488

Baki Lot Diperlukan

12

Lot Telah Terbeli

9

Penyumbang

397

Pengunjung
Recent Contribution
Asnina  RM50.00
Top Contribution
RM100.00
First Contribution
Maz  RM50.00

Kempen Lain