Yuran Tertunggak Menyebabkan Pelajar Tidak Dapat Membuat Latihan Industri

1 Lot = RM 10.00
150 Lot Ditawarkan

Pada mula2 sambung degree, kakak saya tanggung saya sepenuhnya selepas ayah saya dh berhenti kerja. Jadi kakak saya tanggung saya serta ayah sekali. Masa permohonan ptptn, saya hanya mendapat lebih Kurang RM18k++++ sedangkan yuran penuh pengajian saya RM28K+++. Jadi selebihnya saya perlu bayar utk pastikan active id. 

Pembincangan dgn kakak saya utk pembayaran RM300 setiap bulan. Kalau diikutkan penjanjian saya bayar dari first masuk sem hingga sebelum internships. Jadi lepas kira2 bayaran akhir adalah RM7K++ utk melepaskan saya internship. Jadi kakak saya sudah bersetuju utk bayar selebihnya pada masa yang perlu dibayar. 

Tetapi disebab pkp, kakak saya dh dipotong gajinya. Sebelum ini gajinya RM3k++. Ini sebab juga ptptn saya tak dpt cover semua. Jadi gaji sekarang tinggal RM1K++ mengikut keadaan semasa kadang2 naik kadang2 turun gajinya. 

Dan sekarang memandangkan saya tgh free, saya kerja part time catering utk membayar rm300 setiap bulan. Sbb saya nk kurangkan beban kakak saya. Cuma saya tk tahu bila saya boleh bayar full payment fees saya ini. Supaya saya tiada masalah semasa internships saya nanti.
56
Baki Lot Diperlukan
94
Lot Telah Terbeli
45
Penderma
 
RM 940.00 62.67%

Organisasi:


MarhaenMY - Muhammad Fazli bin Moas