Berniaga Secara Kecil-Kecilan Untuk Kumpul Duit Operation Anak


Berniaga Secara Kecil-Kecilan Untuk Kumpul Duit Operation Anak

 
MarhaenMY - Wan Maizatul Zaleha bt Wan Abd Kadir
100%
RM 1,500.00 RM 1,500.00


0
Baki Lot Diperlukan
150
Lot Telah Terbeli
84
Penderma
24
Pengunjung

1 Lot = RM 10.00
150 Lot Ditawarkan

Bantuan kewangan untuk bayar bil hospital dan juga follow up anak yang bernama Putri Nur Humaira berumur 1 tahun 7 bulan di Klinik Pakar Hospital Selayang. Sebenarnya ni kali kedua operation Cleft Palate. Masa 1st time dulu dah buat tapi terbuka atas sebab tertentu. Lepas tu doktor decide nak repair balik. Kalau tak bulan 8 hari tu dah operate dah tapi disebabkan hospital selayang dah jadi hospital covid , so doktor postpone.

 

Bulan 10 hari tu ada follow up , doktor tanya nak buat bila. So saya mintak nak buat tahun depan tapi disebabkan dorang tak buat lagi jadual untuk tahun depan, so dorang bagi je appoitnment bulan 12 untuk dapatkan tarikh operation bulan 1. Lagi pun sy minta tahun depan supaya sy boleh kumpul duit balik untuk operation tu. Kalau ikut pengalaman dari 1st operation, kena bayar sendiri, panel company suami tak cover kes anak saya ni .

 

Masa hari operation tu baru saya dapat tahu panel tak cover. Jadinya terpaksa meminjam juga la dari keluarga. Bil masa tu dalam RM110. Next operation ni kena buat repair palate dengan operation kecil kat gegendang telinga untuk masukkan tiub kecil. Fungsinya nak bagi cecair belakang telinga tu keluar. Anggaran bil dalam RM200-RM300. Oh ye, setiap kali ada appointment kt klinik pakar , kena bayar duit pendaftaran rm5. Kadang 2 appointment kat klinik berbeza , jadinya rm10 dah kat situ.

 

Lepas operation selalunya appointment ada 2 minggu sekali dan kemudian sebulan atau 2 bulan sekali. Saya lebih fokus kepada duit nak bayar operation dengan duit pendaftaran tiap kali follow up. Bab susu takpe lagi, sbb anak saya jarang minum susu and plan saya nak stopkan susu anak saya. Jadi jimat sikit duit dari segi susu. Saya juga ada menjual inai , pinklady, masker. Kalau tak sebelum ni ada juga buat mee kari tapi ter

Read More


Recent Contribution
Nazmee Noordin  RM10.00
Top Contribution
Your Nama  RM100.00
First Contribution
Hamba  RM10.00

0

Baki Lot Diperlukan

150

Lot Telah Terbeli

84

Penderma

24

Pengunjung

Terima kasih diatas sokongan anda!
Baki lot telah mencukupi.

Recent Contribution
Nazmee Noordin  RM10.00
Top Contribution
Your Nama  RM100.00
First Contribution
Hamba  RM10.00