Pembedahan Songsang Perlu Dilakukan Untuk Baby Jariah

1 Lot = RM 10.00
350 Lot Ditawarkan

Assalammualaikum

 

Saya Juriah ibu kepada 3 orang anak berasal daripada Sabah. Suami saya hanya kerja sendiri, kadang repair kapal, kadang repair rumah orang tetapi apabila dipanggil sahaja, semenjak covid sekarang suami saya susah untuk mencari kerja lain. Saya sangat dalam kesusahan puan, sekarang tiada lagi yang mahu repair sebab kapal banyak tidak jalan dan sudah berusaha mencari kerja lain tapi belum ada rezeki , sekarang ni kami hanya berharap gaji suami. Kadang gaji RM30, kadang RM50 dan kalau minta tukar tiang dapat RM50, kalau biasa2 saja dapat RM30, itu la buat kami belanja2.

 

Sebelum ni saya mengandungkan anak ke 3 risiko saya terlalu tinggi sampaikan selepas saya lahirkan anak ke 3 ini kemungkinan saya tidak akan dapat untuk mengandung lagi kerana baby kalini adalah songsang @ kepala di atas kaki. Sekarang saya sudah beranak dan anak yang baru lahir umur 2 bulan. Saya beranak di Hospital Likas. Untuk susu dan pampers anak saya , saya jual baju baju yang masih boleh dipakai 😥 berapa seja lah hsil jualannya. Berapa harini suami ikut kesana sini konon2 mana tahu dibagi gaji atau pun di bagi sikit2 oleh bekas bos nya tapi apa pun tiada di bagi. Tanggungang dalam rumah ,anak saya 3 orang, mak, bapa, adik 2 orang, saya dan suami. Kami tiada bil api air sebab kami hanya beli dekat jiran, bukan air api sendiri. Kami beli ikut botol, RM1 untuk 3 botol dan eletrik 1 bulan bagi 3, berapa2 pun jumlah bil kmi kena bayar 3 buah rumah kongsi2.

 

Disini saya dengan rendah hati ingin memohon pertolongan kepada sesiapa yang sudi nanti dan kos sewa kereta untuk ke Hospital Likas, Kota Kinabalu Sabah.
181
Baki Lot Diperlukan
169
Lot Telah Terbeli
66
Penderma
 
RM 1,690.00 48.29%

Organisasi:


MarhaenMY - JALIAH BINTI SAHIBUL