Rawatan Imunoterapi Terapi Kanser Buat Ibu Faqih


Rawatan Imunoterapi Terapi Kanser Buat Ibu Faqih


MarhaenMY - Maimon Binti Dawood
KLANG, Selangor
Published: Feb 15, 2022
25.12%
RM 12,560.00 RM 50,000.00


3744
Baki Lot Diperlukan
1256
Lot Telah Terbeli
493
Penderma
207
Pengunjung

1 Lot = RM 10.00
5000 Lot Ditawarkan

Nama saya Faqih. Mak saya umur 61 tahun dan menghidap kanser leukemia dan kanser buah pinggang tahap 4 . Sekarang ni dia sedang menerima rawatan di PPUM. Dia memerlukan dana rawatan imunoterapi demi kelangsungan hidup. Mak di diagnose untuk leukemia bulan 11 2021 dan diagnose kanser buah pinggang bulan 12 2021. Saya kerja sebagai kerani shipping import export dan ayah pesara Jabatan laut Malaysia.

 

Saya ada 8 orang adik beradik dan 4 orang dah berkahwin. Saya tak ada mohon bantuan lain sebab buat sementara ni saya buat alternatif sendiri dengan mohon dari saudara dan ahli keluarga yang lain. Dan saya menunggu juga surat doktor untuk membuat permohonan zakat. Mak saya memang memerlukan rawatan segera iaitu pembrolizumap immunotherapy sebab mak saya tak sesuai untuk jalani pembedahan dan chemotherapy. Punca mak saya sakit awal2 dia tunjukkan kencing berdarah dan berketul. Keperluan lain Allhamdulilah memang cukup, ubat susu dan makanan dia pun mencukupi. Kami hanya perlu kos rawatan ini sahaja , yang lain kami akan usaha sendiri kerana setiap sen yang dikutip bakal dibicarakan oleh Allah. Untuk ubat mak saya tu memang tak ada subsidi disediakan sebab ubat tak dibekalkan oleh hospital dan tiada dalam senarai buku biru farmasi.

 

Kos ulang alik pun ditanggung sendiri dan saya yang hantar sendiri. Lebih kurang 30 ringgit setiap perjalanan dan kos parking di PPUM mengikut jam. Setakat ni rawatan mak pada waktu bekerja. Mak buat rawatan 3 Kali seminggu. Kadang2 dalam seminggu 2 appoinment sebab 2 kanser dan lain2 doktor yang merawat. Jadi saya kena mintak cuti untuk hantar mak saya, tahun lepas saya kerap unpaid leave jugak.

Read More


Terima kasih diatas sokongan anda!
Bantuan telah pun ditutup.

Recent Contribution
Sya  RM10.00
Top Contribution
Farhan Nor Diyana  RM1,000.00
First Contribution
Maz  RM30.00

3,744

Baki Lot Diperlukan

1,256

Lot Telah Terbeli

493

Penderma

207

Pengunjung

Terima kasih diatas sokongan anda!
Bantuan telah pun ditutup.

Recent Contribution
Sya  RM10.00
Top Contribution
Farhan Nor Diyana  RM1,000.00
First Contribution
Maz  RM30.00