DANA INFAQ UNTUK PEMBINAAN KOMPLEKS PENDIDIKAN ISLAM AZ-ZAHRA'

1 Lot = RM 40.00
21250 Lot Ditawarkan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

❗❗❗❗❗❗❗❗❗
🛑 JOM REBUT PELUANG KEEMASAN UNTUK BERINFAQ BAGI PEMBINAAN KOMPLEKS PENDIDIKAN ISLAM AZ-ZAHRA', TAMAN PUNCAK BOUGAINVILLEA, KUALA KANGSAR, PERAK

💚 Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Az-Zahra', Taman Puncak Bougainvillea, Kuala Kangsar, Perak telah mula beroperasi pada 01 Januari 2015.

❤️ Bilangan murid semakin meningkat dari tahun ke tahun sehingga mencecah hampir 100 orang murid menyebabkan pihak JK Pengurusan terpaksa menyewa 2 buah rumah sebelah menyebelah.

💙 Bagi menampung bilangan murid yang ramai dan untuk menjimatkan kos pengurusan untuk jangka masa panjang serta sebagai persiapan sekiranya tuan punya rumah sewaan untuk PASTI Az-Zahra' ini mengambil semula rumahnya untuk dihuni, pihak JK Pengurusan telah memutuskan untuk membeli 2 lot tanah bagi membina bangunan Kompleks Pendidikan Islam Az-Zahra'.

💛 Kompleks Pendidikan Islam Az-Zahra' ini akan mengandungi PASTI Az-Zahra' & Taman Asuhan Tunas Islam (TASTI Az-Zahra' sekali. Ia sebagai medan awal untuk memberikan Pendidikan Islam yang syumul secara sistematik kepada anak-anak dari usia 3 bulan lagi hingga 6 tahun sebelum mereka memasuki sekolah rendah agar mereka menjadi anak-anak yang soleh dan solehah.

💚 Kos pembelian 2 lot tanah dan pembinaan kompleks tersebut melebihi RM800,000.00.

 
21015
Baki Lot Diperlukan
235
Lot Telah Terbeli
106
Penderma
 
RM 9,400.00 1.11%

Terima kasih diatas sokongan anda!
Bantuan telah ditutup.

Organisasi:


Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Az-Zahra'